Smoo-wohoo-tie

Je kent het wel … zo van die mooie, fijne en gezellig foto’s met smoothies. Nee hoor, smoothies zijn niet alleen voor hipsters. Jij kan ook de perfecte foto van jouw overheerlijke smoothie maken en wat je nog beter kan, is genieten van je perfecte smoothie!

Ik heb wat geëxperimenteerd met verschillende smaken in een smoothie. De smoothie is lekker fris, maar zoet tegelijkertijd zonder toegevoegde zoetstoffen.  Dit receptje is volledig zelf samengesteld! Een smoothie is dus vullend, gezond en … ook lekker!

charmingnimfsmoowohootie

Ingrediënten (voor 2 kleine glazen/1 groot glas)

  • handje vol veldsla
  • 1,5 handje vol (bevroren) frambozen
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 appel
  • 1/2 banaan
  • 1/4 drinkyoghurt

Veldsla

Veldsla zit vol vitaminen B1, B2 & C, ijzer en caroteen. Caroteen is goed voor de huid en het beschermt je tegen UV-straling.

Frambozen

Frambozen bevatten veel vitaminen A, B6, B12 & D, mineralen mangaan, magnesium, koper, kalium en vezels. Er zitten veel antioxidanten in framboosjes. Ze zijn goed om oogziekten uit te sluiten. De vrucht staat ook bekend om het spierherstel en fysieke inspanningen te bevorderen en ze helpen ons metabolisme beter te regelen.

Komkommer

Komkommer is gekend voor zijn overvloed aan water, wat dus natuurlijk goed is voor de hydratatie van ons lichaam en hierdoor verdwijnen slechte stoffen sneller uit ons lichaam. Het is de ideale groente om af te vallen. Komkommer helpt je eveneens om je van je slechte adem af te helpen. Ze zijn ook goed voor de huid en vermijden constipatie.

Appel

“An apple a day keeps the doctor away.” In een appel zitten veel antioxidanten, namelijk :quercetine, catechine, phloridzin & chlorogeen zuur. Quercetine en histamine verlagen de cholesterol. Hierdoor heb je minder kans op allergische reacties. De appel beschermt je tegen  diabetes en werkt als ontstekingsremmer. Catechine is goed tegen de ontwikkeling van borstkanker. Phloridzin & chlorogeenzuur zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

Banaan

In een banaan zitten veel diverse vitaminen en mineralen zoals kalium, tryptofaan, magnesium & seleen. Banaan helpt bij bloedarmoede en het houdt je ijzergehalte op pijl. De vrucht maakt je ook alerter en stimuleert de hersenactiviteit. Banaan werkt goed tegen maagzuur. Beetje last van een kater, de banaan helpt je erover heen! Ze kalmeren ook het zenuwstelsel.

Wat zijn jouw lievelingssmaken in je smoothie?  Laat het mij weten in de reacties!

Instagram // Facebook // Twitter

Lots of love Chloë::: Charming Nimf

 

Advertenties

6 gedachtes over “Smoo-wohoo-tie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s